Vad är All inclusive

I All inclusive resans pris ingår all mat och dryck (både med och utan alkohol) under hela vistelsen på hotellet, vilket ger resenären exakt kontroll över vad semestern kommer att kosta redan vid bokningstillfället.

Generellt kan man säga att ju enklare hotellalternativ man valt desto enklare är också maten som serveras. Väljer man ett bättre klassificerat hotell så brukar också bufféerna vara bågnande med ett enormt utbud av maträtter både kalla och varma.

- Du vet väl att förutom maten så ingår även vin, öl och sprit i alla Allincs resor?
Det finns både kött, fisk och vegetariskt att välja mellan och efterrättsbufféerna brukar vara oerhört populära. Det är vanligast att maten serveras på buffé med kockar som tillagar vissa av rätterna inför gästerna.

Många av de lite bättre hotellen har flera restauranger man kan välja mellan, det kan vara restauranger med olika teman som kinesisk restaurang, thai restaurang, pizzeria, italiensk restaurang o.s.v. vissa av restaurangerna måste man betala en tilläggsavgift för att få äta på även om de ligger inom hotellområdet.

Det finns dock alltid minst en restaurang som ingår i priset. All inclusive semester innebär att det blir en avkopplande och bekväm semester för alla åldrar.

Hotellklass

Hotellen klassificeras med 1 till 5 stjärnor där en stjärna är det enklast tänkbara, tre stjärnor är mellanklass och fem stjärnor är det bästa. Klassificeringen är en hjälp för att beskriva standard och servicenivån på det aktuella hotellet och avser skillnaden mellan hotellen på orten och i respektive land. Detta innebär att ett fyrstjärnigt hotell i Grekland inte är att likställa med ett fyrstjärnigt hotell i Dubai då hotellen i Grekland generellt är enklare än i Dubai och så vidare. Pris skillnaden är ofta inte så stor för att gå upp en nivå i standard och tänk på att hotellets standard även avspeglas i maten och drycken som ingår i All inclusive.

80%
...av 11 000 tillfrågade i en kundundersökning som en stor charterarrangör arrangerade, uppger att de kan tänka sig att åka på en all incusive-semester. Mer än tre fjärdedelar uppger att det absolut viktigaste man vill ha ut av sin semester är avkoppling..
- Majoriteten av svenska resenärer väljer ett “lagom” bra hotell dvs 3 stjärnor, men tänk på att pris-skillnaden till ett fyra stjärnigt ofta inte är så stor.